北京地区本科学士学位英语统一考试 2012年5月12日 6. According to the passage, poor sleep can be linked to all of the following EXCEPT A. heart disease B. car accidents C. skin problems D. poor concentration 6. C.问题问“依据短文, 睡眠不好可能与下列的选项相关联, 除了哪个选项以外?” . As the school year kicks off, parents are once again straggling to cajole (哄编)and, if need be, drag their exhausted teens out of bed. That image may make you laugh, but lack of sleep is no joke. (77) Teenagers who don’t get enough rest have more learning. health~ behavior and mood problems than students who get at least nine hours a night.Long-term lack of sleep is tied to heart disease,(与选项A 呼应)overweight, depression and a shortened life span in adults, indicating the importance of establishing good sleep habits early in life. Lack of sleep can be especially deadly for teens; car accidents are the leading cause of death among teenagers, and safety experts believe sleepy driving is a major factor.(与选项B 呼应) Unfortunately, few teenagers get the sleep they need. In a survey of middle- and high-school students, University of Colorado researchers found that 82 percent said they woke up tired and unrefreshed, and more than half had trouble concentrating during the day at least once a week.(与选项D 呼应) 只有C 没有在文章中提到。 7. The main idea of Paragraph 3 is A. how sleep deprivation (缺乏) can be treated B’ what causes sleep deprivation C. who is most at risk for sleep deprivation D. why sleep deprivation is a serious concern 分析: 问题问“第三段的大意是什么?” Blame multitasking for some of this. Many students are ju gglin g after-school activities, homework and part-time jobs. Even when they manage t...