高一英语阅读理解试题(科技类)(1)The computer is a useful machine. It is the most important invention in many years. The oldest kind of computer is the abacus( 算盘), used in China centuries ago, but the first large, modern computer was built in 1946. A computer then could do maths problems quite fast.Today computers are used in many ways and can do many kinds of work. In a few years the computer may touch the life of everyone, even people in faraway villages.In the last few years, there have been great changes in computers. They are getting smaller and smaller, and computing faster and faster, Many scientists agree that computers can now do many things, but they cannot do everything. Who knows what the computers of tomorrow will be like? Will computers bring good things or bad things to people? The scientists of today will have to decide how to use the computers of tomorrow.1. The computer is a _______ machine. A. helpfulB. strangeC. large D. dangerous2. The first large, modern computer was built about _______ years ago. A. a few B. forty C. sixty D. eighty3. The computers of today are _______ than before. A. biggerB. fewer C. smallerD. taller4. Computers can do _______. A. everything B. anythingC. nothingD. lots of things5. The scientists of today _______ how to use the computers of tomorrow. A. may decide B. must decideC. can makeD. needn’t make【答案与解析】本文讲计算机的发展历史。1. A。细节题。根据据第 1 句话 The computer is a useful machine 可知答案为 A。2. C。推断题。第一台计算机是 1946 年生产的,距今大约 60 年,所以应选 C。3. C。细节题。根据第 3 段第 2 句 They are getting smaller and smaller 可知答案为 C。4. D。推断题。根据第 2 段第 1 句 Today computers are used in many ways and can do...