一 、英语阅读理解训练 1.阅读理解阅读短文,选择正确的答案。 Miss Su is our teacher. She likes to tell us about her weekends. She usually gets up early on Saturdays. She does exercise in the garden for about half an hour. Then she has her breakfast. She doesn't do housework in the morning. She often plays with her dog for about two hours in the park. The dog runs and jumps happily. She has lunch in a restaurant near her home. She enjoys walking down the street and saying hello to her neighbours. In the afternoon, she cleans her house. She often cooks dinner for herself. Then she watches TV. She enjoys her weekends very much. (1)She doesn't _______ in the morning. A. get up B. have breakfast C. do housework (2)Miss Su _______ early and _______ in the garden on Saturdays. A. get up; do exercise B. gets up; does exercise C. gets up; do exercise (3)She often plays with her _______ in the park. A. neighbours B. dog C. teacher (4)She has _______ in a restaurant. A. breakfast B. lunch C. dinner (5)She _______ on Saturday afternoons. A. exercises B. cleans her house C. sings 【答案】 (1)C (2)B (3)B (4)B (5)B 【解析】【分析】大意:短文讲述了苏老师周末的日常生活。 (1)根据 She doesn't do housework in the morning. 可知她早上不做家务。故答案为 C. (2)根据 She usually gets up early on Saturdays. She does exercise in the garden for about half an hour. 可知她星期六通常起得很早,在花园里锻炼。故答案为 B. (3)根据 She often plays with her dog for about two hours in the park. 可知她经常在公园里和她的狗玩。故答案为 B. (4)根据 She has lunch in a restaurant near her home. 可知她在一家餐馆吃午饭。故答案为B. (5)根据 In the afternoon, she cleans her house. 可知她星期六下午打扫房子。故答案为 B. 【点评...