七年级英语下册阅读理解测试题及答案 一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析) 1.阅读理解 Look at the Sky from the Bottom of a Well There is a frog(青蛙). He lives in a well(水井) and he never goes out of the well. He thinks the sky is as big as the mouth of the well. One day a crow(乌鸦)comes to the well. He sees the frog . The frog asks, “Where are you from?” “I fly from the sky.” the crow says. The frog feels surprised and says, “The sky is only as big as the mouth of the well. How do you fly from the sky?” The crow says, “The sky is very big. You always stay in the well, so you don't know the world is big.” The frog says, “I don't believe it .” But the crow says, “You can come out and have a look by yourself.” So the frog comes out from the well. He is very surprised. How big the world is! (1)A crow lives in a well. (2)The crow flies from the sky. (3)The sky is only as big as the mouth of the well. (4)The frog doesn't believe because he never goes out of the well. (5)The frog doesn't jump out of the well at last. 【答案】(1)0 (2)1 (3)0 (4)1 (5)0 【解析】【分析】短文大意:这篇短文讲的是井底之蛙。一只青蛙在井底感觉天只有井口那么大。一天,它看到一只乌鸦问它从哪里来,乌鸦告诉它从天空很远的地方。青蛙说天空只有井口那么大。乌鸦告诉它天空很大,青蛙最后从井口跳出,看到了世界的巨大。 (1)细节理解题。根据 “I fly from the sky.” the crow says.我从天空来。乌鸦说。可知乌鸦不是在井里。故答案为:错误。 (2)细节理解题。根据“I fly from the sky.” the crow says.我从天空来。乌鸦说。可知乌鸦从天空来。故答案为:正确。 (3)细节理解题。根据 The crow says, “The sky is very big. You always stay in the well, so you don't know the world is big.”乌鸦说“天空非常大。你一直在井里带着,因此你不知...