人教版英语七年级英语上册阅读理解 一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析) 1.阅读理解 Hi, I'm John. I study in a middle school. Every morning, I get up at half past six and I go to school at seven. Lessons begin at eight. We have four lessons in the morning and three lessons in the afternoon. English is my favourite lesson, because we often play games in the English class. I have lunch at school. I like the school lunch and I always have rice with meat and vegetables. After lunch I often talk with my classmates. In the afternoon, lessons start at one o'clock and finish at four o'clock. I play games with my friends after school and then go home at half past four. I work hard every day. In the evening, I do my homework and read books. At nine o'clock I go to bed. I'm really busy every day but I like it. (1)What time does John go to school? A. At 6. 30 a. m. B. At 7. 00 a. m. C. At 8. 00 a. m. D. At 8. 30 a. m. (2)What lesson does he like best? A. English. B. Maths. C. Chinese. D. Music (3)What does he often do after lunch? A. Playing games. B. Chatting with his classmates. C. Having a rest. D. Playing balls. (4)Where does he do his homework? A. In the classroom. B. In the school. C. At home. D. At his classmate's home. 【答案】 (1)B (2)A (3)B (4)C 【解析】【分析】本文讲述了 John 的日常。 (1)细节题。根据 I go to school at seven ,可知约翰早上7 点去上学 , 故选 B。 (2)细节题。根据 English is my favourite lesson 可知他最喜欢英语课 , 故选 A。 (3)细节题。根据 After lunch I often talk with my classmates 可知午饭后他经常和他的同学聊天 , 故选 B。 (4)推理题。根据 In the evening, I do my homework and read books. At nine o'clock I go to bed 晚上,我...