(一) 根据下面一篇短文的内容判断下列句子的正误,正确的用“A” 表示,错误的用“B” 表示。 Now TV programs play an important part in our daily life. We can get a lot of knowledge and a lot of fun from it. Today is Saturday. The following are some TV programs on different channels today. Now read these TV programs and try to find some information for you and your family members. SXTV Channel 7 13: 12 Football Match XATV Channel 4 15: 30 TV Play SXTV Channel 6 18: 30 Cartoon Film CCTV Channel 1 12: 38 Law Today CCTV Channel 1 19: 00 News Report CCTV Channel 3 21: 00 The Latest Music 1. My grandfather is interested in laws. He can watch CCTV Channel 1 at noon. 2. My father is a football fan. He prefers football matches. He can watch CCTV Channel 1. 3. My mother likes watching TV plays. She wants to watch XATV Channel 4 in the afternoon. 4. My sister is only six years old. I want to find a program for her. I think she can watch CCTV Channel 6. 5. I’m a student. I like music, but I am not very busy tonight. So I can watch CCTV Channel 3 this evening. 【答案与解析】 1. A 事实细节题。从表中右栏第2格看出,中午 12 点 38 分中央电视台 1 频道有“今日说法” 节目,爷爷当然可以观看。 2. B 事实细节题。从上表左栏第1格可看出,播放足球赛的是 SXTV Channel 7,而不是 CCTV Channel 1。 3. A 事实细节题。从表中右栏第 1 格我们可以看到,15 点 30 分西安电视台 4 频道播放电视剧,母亲完全可以看。 4. B 事实细节题。从表中左栏第 2 格可以看到,SXTV Channel 6 有适合六岁的妹妹看的卡通片,而不是 CCTV Channel 6。 5. A 事实细节题。今天晚上我不很忙,因此可以看 CCTV Channel 3 的The Latest Music节目。 (二) 根据短文内容判断正误,正确的用“T” 表示,错误的用“F” 表示。 Not many years ago, some farmers were worried because hawks were taking many...